REKLAMA

 REKLAMA

Robert Piętka

REKLAMA

pracaEL 600x245 beskidlive

REKLAMA

jacek jarco

 

Kuchnia regionalna - smaczna i zdrowa!

Kuchnia regionalna - smaczna i zdrowa!

16 kwietnia

2019r. w Gminnym Ośrodku Kultury w Jeleśni odbyły się warsztaty kulinarne w ramach projektu współfinansowanego przez firmę Żywiec Zdrój S.A. w ramach programu grantowego Lokalne Inicjatywy Społeczne Żywiec Zdrój – edycja 2018 realizowanego przez Stowarzyszenie Kół Gospodyń Wiejskich Gminy Jeleśnia pt. Kuchnia regionalna też może być zdrowa.

Tematem warsztatów kulinarnych były tradycyjne wielkanocne potrawy. Gospodynie z Gminy Jeleśnia na warsztatach przygotowały tradycyjną wielkanocną jajecznicę z pokrzywami, pieczeń wieprzową nadziewaną jajecznicą, szynkę na ciepło, sałatkę jarzynową, jajka faszerowane, chrzan z ćwikłą, kiełbasę białą zapiekaną na cebulce, placek wielkanocny, babki ucierane, baranki wielkanocne, babeczki z owocami.

Posmakowaliśmy prawdziwych, tradycyjnych potraw wielkanocnych. Zostały przygotowane przez doświadczone gospodynie, zgodnie z wieloletnimi recepturami.

 REKLAMA

Przeczytaj także